URREZKO PALA PRO 2024: NECOL-URRUTIA Txapeldunak

24 marzo 2024

Atzo arratsaldean, Necol-Urrutiak zerbait gehiago espero zen finala irabazi zuten, eta are gehiago, txapelketa honetako bosgarren jardunaldian ikusitakoaren ondoren.

Udal pilotalekua galaz jantzi zen berriz ere partida zirraragarria iragartzen zuten bi bikoterekin partida bat ikusteko, aurrelariek ezartzen duten erritmoa exijentea delako guztientzat. Lehen jokoa gero irabazleek izan zirenenak eraman zuten 10-8, nerbioak kentzeko set batean. Bigarren jokoa erraz nagusitu zen gorriak, baina azkenean asko sufritu zuten 10-7 irabazteko. Hirugarren seta parekatuena izan zen, mota guztietako tantoak izan baitziren. Necolek eta Urrutiak 10-9 irabazi zuten. Laugarren setean 6-0 nagusitzen joan ziren gorriak, baina urdinak seta eta partida 10-8 irabazteko gai izan ziren.

Iñaki Urrutia izendatu zuten aurtengo txapelketako pilotaririk onena.

«Danak Bat Saria» pilota garaikurrari dagokionez, Oier Alkorta azpeitiarra izendatu zuten garaikur honekin bere bigarren edizioan.

Hirugarren eta laugarren postuetako partidan, Fusto-Alkortak Gaubeka-Gordoni irabazi zioten, 5 lehiakideek goi mailako 5 jokaldiez gozatu ahal izan dugun partidan, bai aurrelariek eta bai atzelariek ikusle ugari gozatu dituzte partida bikain batekin. Garaipena alde urdinetik erori da bosgarren eta azken jokoan.

En la tarde de ayer, Necol-Urrutia se proclamaron en una final que se esperaba algo mas, y mas, tras lo visto en la quinta jornada de este campeonato.

El frontón municipal se vistió de gala nuevamente para ver un partido con dos parejas que hacían presagiar un partido vibrante, el ritmo que imponen los delanteros es exigente para todos. El primer joko se lo llevaron los a posteriori vencedores por 10-8, en un set para quitar los nervios. El segundo joko dominaron los colorados mas fácilmente, aunque al final sufrieron para ganar por 10-7. El tercer set fue el mas igualado donde hubo tantos de todo tipo, el cual se lo llevaron Necol y Urrutia por 10-9. El cuarto set comenzo dominado por 6-0 por los colorados, pero azules fueron capaces de darle vuelta para ganar el set y el partido por 10-8.

Iñaki Urrutia fue proclamado el mejor pelotari del torneo en esta edición.

En cuanto al trofeo “Danak Bat” a los valores de pelota el azpeitiarra Oier Alkorta fue proclamado con este trofeo en su segunda edición.

En el partido del tercer y cuarto puesto, vencieron Fusto-Alkorta a Gaubeka-Gordon en un partido que hemos podido disfrutar de 5 jokos de alto nivel por parte de los 5 contendientes, tanto los delanteros como los zagueros han deleitado al numeroso público con un gran encuentro. La victoria ha caído del lado azul en el quinto y último juego.